Op maandag 18 september organiseren we, in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale VCUtrecht, de Training "Bezint eer gij begint: concretiseer de maatschappelijke meerwaarde van jouw initiatief". De Training is gebaseerd op onze methodiek "Denk Eerst Goed Na Voordat Je Een Plan Maakt"

 

We lezen in de aankondiging van VC Utrecht het volgende ...

 

Doelgroep
Vrijwilligers(organisaties) die een bezig zijn met een nieuw initiatief of activiteit.

Inhoud
In een ideale situatie beginnen nieuwe maatschappelijke initiatieven of activiteiten met een gedegen onderzoek naar de aanleiding. Met een sociaal marktonderzoek verkent men op een gestructureerde manier of een maatschappelijk initiatief/interventie of activiteit voldoende onderbouwd en urgent is.

Interactief
In deze interactieve workshop nemen we de initiatieven/activiteiten van alle deelnemers kritisch onder de loep. Met elkaar maken we scherp waarom een initiatief of activiteit echt belangrijk is. Maak hierbij gebruik van de denkkracht van andere deelnemers! Samen onderzoeken we de vraag achter de vraag, of je de juiste doelgroepen bereikt en wat jouw maatschappelijke meerwaarde is.


Een sessie met praktische handvatten om het belang van jouw initiatief of activiteit aan te tonen! 
Kijk hier en hier voor meer informatie.


De deelnemers hebben de workshop met een 8 gewaardeerd en gaven het volgende aan ...
* ‘inhoud is zeer goed'
*  'de stappen en vragen zijn heel nuttig'
*  'het gezamenlijk bespreken van eigen cases is waardevol'
*  'concreet praktijkgericht'
* 'de hele workshop is nuttig'
* 'jullie zetten me aan het denken’
* 'het meest geleerd van het spel zelf’.

 

Reactie van een van de deelnemers ...

"De mannen van de Value Factory wisten in korte tijd het begrip 'maatschappelijke meerwaarde' met pakkende voorbeelden uit te leggen en de sociaal ondernemers in spé al spelenderwijs te prikkelen hun eigen plannen hierop te testen tijdens het interactieve value game. Confronterend, inzichtgevend, inspirerend en bovenal zeer waardevol!"

 De Vrijwilligerscentrale Utrecht bedankt Eric en Peter voor het doneren van deze workshop aan Utrechtse vrijwilligers!