Naast onze kern-activiteiten (waarde en resultaatgericht ondernemen) zijn we ook betrokken bij een aantal uitvoerende projecten of bedrijven. 

Dit zijn:

 

- Stichting Betekenisvol Beheer

In Veenhuizen (Drenthe) wordt met verschillende partijen gewerkt aan een nieuwe "maatschappij van weldadigheid": bedrijven en organisaties die in Veenhuizen e.o. duurzame en maatschappelijke bedrijven willen exploiteren. De stichting richt zich op het in stand houden van de maatschappelijke idealen. In het bestuur zitten o.a. Kees Klomp en Peter Scholten.


- Kaffa Koffie 

Samen met Marcos Desta (uit de streek Kaffa in Ethiopië) importeren we onze eigen koffie uit Ethiopië, en runnen we een winkel in Amsterdam aan de Czaar Peterstraat 130. Onze koffie is exclusief: de Maji Wild, de Forest of de Kaffa. De 'wild coffee' komt hoog uit de bergen van planten die niet door mensen worden beheerd. Net als de Forest koffie. Daarmee wordt er per hectare maar weinig koffie van geplukt en is de koffie exclusief. Kaffa Koffie is de enige importeur; rechtstreeks vanuit de cooperatie in Bench Maji. Uiteraard biologisch en fairtrade: maar bovenal gewoon eerlijke en goed koffie! Kijk verder op onze website.

 

- Drijvende Eilanden

De Drijvende Eilanden is een werkgelegenheidsproject voor mensen met een (vaak ernstige) handicap. Zij bouwen drijvende eilanden van piepschuim, verpakt in folie en netten. Volgens het oude 'recept' van Jasper Grootveld. Piepschuim heeft een grote draagkracht (je kunt er een boom of een huis op zetten, zonnepanelen of fietspaden), blijft goed drijven en is volledig afbreekbaar. Tegelijkertijd gaat het erg lang mee. Iedere afmeting is leverbaar. Kijk verder op onze website.

 

- Buurtruimteverhuur

Het verhuren van tijdelijke ruimten - voor een paar uur of meerdere dagen - in gebouwen met een maatschappelijke functie is een concrete manier om extra inkomsten te genereren. Geheel online kunnen uw huurders boeken en betalen. Geen rompslomp met facturen, bonnetjes, klein geld en agenda's. Kijk verder op onze website.