Het ValueFactory Loket


(Startende) sociaal ondernemers en nonprofits hebben vaak vragen over financiën, belastingen, accountants, regelingen en juridische zaken, waar zij graag ondersteuning bij willen hebben. Die ondersteuning is soms kostbaar of moeilijk toegankelijk en/of specifiek.

ValueFactory wil graag helpen.

Het loket:

Iedere eerste dinsdag van de maand bieden wij een informatie-balie aan waar projectleiders van nonprofits en sociaal ondernemers terecht kunnen met praktische vragen.

Wij gaan niet alle vragen beantwoorden of alle problemen kunnen oplossen, maar wij willen meedenken over een aanpak, sparren over een oplossing, de weg wijzen naar eventuele vervolgadviezen, meedenken over groei en ondersteuning bij financiële vragen. Kortom: relatief korte, praktische, afgeronde vragen op het gebied van nonprofit en sociaal ondernemen.

Hoe maak je er gebruik van?

Wil je gebruik maken van de helpdesk, moet je worden verwezen door één van de deelnemende fondsen. Vraag aan jouw fonds, of je hiervoor in aanmerking komt.

1. Het fonds meldt je vervolgens bij ons aan; met een korte indicatie over je vraag;

2. Het project / de ondernemer neemt per email contact op met ons om een afspraak te maken via info@valuefactory.org;

3. De afspraak vindt plaats (online of live in Amsterdam);

Wij treden niet op als adviesbureau (als dat nodig is kunnen we algemene suggesties geven), maar zijn vooral bedoeld om mee te denken, te sparren en informatie te geven.

Onze dienstverlening is gratis.

Waarom het ValueFactory Loket?


Wij hebben jarenlange ervaring in de advisering en onderzoek op het gebied van nonprofits en sociaal ondernemen. Zowel theoretisch als uit de praktijk. Naast Peter Scholten doen we dit loket samen met mr. René Maas. Hij heeft vanuit opleiding en jarenlange ervaring in de accountancy met klanten variërend van kleine eenmanszaken tot grotere internationale ondernemingen veel praktische administratieve, accountancy en juridische ervaring met betrekking tot allerlei aspecten van boekhouding, samenstellen, belastingen, rechtsvorm en advisering hierover.

 

 

 

Wij committeren ons aan een gratis en vrijblijvend aanbod.
Iedereen die zich (via het fonds) bij ons meldt, zullen we niet als betalende adviesklant aannemen.